Thursday, March 29, 2012

HACKER!!

Hi reader :)

1st semoga hari ni korang sehat2 happy2 yer :)

HACKER!!!
 kenapa tetiber nak sebut sal hacker?
sebenarnya dah lama aku nak post pasal ni tapi aku xde mase
tapi bagi korang yang menjadi kawan aku di mukabuku aku
kemungkinan korang dah tahu pasal isu ni

MUKA BUKU 
aku di hack oleh MEREKA!!
siapa xperlulah aku cerita dan hebohkan lagi rasenya 
nanti aku juga yang terasa kesalnya
KENAPA NAK KESAL?
aku kesal kerana aku tak tahu KENAPA aku pernah mengenali MEREKA
yaAllah menyesal atas perhubungan yang TERJALIN adalah tidak harus WUJUD dalam hati kita
TAPI
aku bebetul kesal sangat-sangat

alaaaa..kena HACK besalah tu..orang lainpun kena HACK gak!!
ada yang cakap mcm ni!!
JAB AKU NAK TANYA KORANG kena HACK macam mane??
lupa logout pastu kawan2 post status MENCARUT?
atau dorang on MUKABUKU korang tanpa pengetahuan korang?
atau 
MACAM MANA???

KENAPA aku nak besarkan isu yang boleh diselesaikan ni??
(pertanyaan ni ditanya oleh salah seorang dak mukabuku yg bukan friend AKU)
KENAPA?
KERANA mukabuku aku telah diHACK!!
MEREKA telah menukar EMAIL mukabuku aku kepada EMAIL yang dorang suka
MEREKA menggunakan im aku 
dengan NIAT untuk MEMBUAT AKU bergaduh BERMUSUH!!
PALING AKU TAK BOLEH terima DIA!!
DIA boleh im AKAK aku kata AKU CINTAKAN DIA!!

APAKAH?
dia cuba merosakkan hubungan aku dengan BESTFRIEND aku!!
TAPI
alhamdulillah aku ada sedikit ilmu didada
aku berjaya dapatkan MUKABUKU aku balik :)

bagaimana mereka HACK mukabuku aku?
SEKARANG ni dengan menguunakan email mukabuku kita
sesaper jer boleh hack fb kiter
tempoh yang akan diambil dalam masa 24jam kalau dorang xtahu detail kita sangat
TAPI
kalau orang yang nak HACK tu tahu detail kite dengan teliti lagi tepat
hanya dalam 5-10minit jer mukabuku kita boleh diHACK
sedikit nasihat aku pada korang TOLONG hide korang punya email
kita tak tahu sape yang BERDENDAM dgn kita
SO langkah yang bijak adalah mencegah sebelom terkena :)

DAN ada gak yang tanya aku macam mana aku tahu
MUKABUKU aku kena HACK??
sebenarnya bila kes macam aku ni sangat la senang tok tahu
APAbila korang nak bukak mukabuku korang
tak paham? dia akan kuar macam ni


kalau korang dapat feedback macam ni dari mukabuku bila korang nak on9
cecepat "this wasn't me" nak jawab security password dan beberapa soalan dari mukabuku
biasanya mukabuku akan tanya pasal pix yang ditag dalam album korang,kalau betol mukabuku yang diHACK korang punya..konfom korang akan dapat balik:)
tapi igt cecepat tukar korang punya primary email
supaya orang yang HACK tuh xdapat  kesan password and email korang
macam mana nak buat??
bukak email baru lepas tu pegi dekat account setting
dan click edit dekat email 


click add another email address baru
masukkan password fb korang save!!

lepas tu bukak yahoo korang and click link yang mukabuku bagi lepastu pegi balik ke step 
memula..pegi setting,edit email..choose primary email yang baru korang buat tadi
lepas tu delete email lama.and hide dari kawan mukabuku done!! :)

at sini ada contoh macam mana mukabuku aku diHACK




okay aku rasa cukup setakat ini sharing aku dan korang kalau ada yang nak tanya apa-apa
leave your komen kalau aku boleh tolong aku tolong :)

p/s : bukannaktunjukpandaitapisekadarnakshareapeyangaku tahu :) hati-hati 



2 comments:

mR. heArt said...

sabar bro....

jaykasanovarambuttegak said...

hurmmm tenz bro ngah bersabar dengan penuh kesabaran dah ni :)