Wednesday, August 3, 2011

kerana RM50...

hohoho~
xtaw la nape mate aku xpat tido
jam dah kol 5am
mati pengsan la macam ni sat g kol 6 dah nk kena siap g keje

oh yer~!
bukan tu yang aku nk share ngan kowang tapi
sal satu citer yg
bagi aku kelakar hehehehe~
tadi ngah baring pk biler gaji nak masuk
tetiber aku teringat satu citer

at satu kampung ade seorang budak laki
yang amat suka dok atas pokok tanpe berpakaian
dalam erti lain berbogel
satu hari ade seorg pak imam lalu
tengah2 imam uh lalu dye tetibe terkejot

imam : Allahuakbar!! ape kamu buat tu? meh sini jab"
botak : kenapa pak imam??
imam : nah ambek RM50 pergi beli seluar (imam uh bg duit RM50 lalu pergi dari situ)

dak laki uh mengambil duit uh tanpe membantah
yelaa RM50 walau xbesar mane nilainya oke what dapat free jer
budak tadi terus balik rumah dan
menceritakan pada maknya

botak : mak tadi mase botak lepak kat atas pokok
lalu sorang pak imam dia panggil botak turun pastu dia bagi botak
RM50
mak botak : kenapa dia bagi kamu duit ni? (mak botak xsbr ingin tahu)
botak : pak imam tu suruh botak beli seluar sebab dia terkejot tengok botak berbogel kat ats pokok.


(botak n mak dia tergolong dlm golongan family yg kais pagi makan pagi)
lupe bagi pengenalan latar belakang hehehe~

oke sambung citer :

mak botak : waah..ko bogel kat atas pokok pak imam dapat RM50
byk ni"(mak botak seron
botak : mak nak botak pergi lepak kat atas pokok tu lagi x besok?
mak botak : xpayah mak ade rancangan lagi bagus.
botak : baiklah mak (sambil menganguk kepalanya menurut kate)

esoknya

seperti hari-hari lain pak imam akan mengunakan jalan yang same tok ke masjid
tibe-tibe..

imam : Ya Allah!! astarfirllahalzim....ape kamu buat tu? meh sini jab..
mak botak : kejab pak imam..sambil tersenyum2 (mesti imam tu nk bg duit kat aku mesti lagi byk hehehehe.mak botak bercakap sendirian berangan)
imam : nah ambil RM1.....hei macam2..(lalu berlalu pergi)
mak botak : hah! RM1????

hehehehehe~
mesti korang tertanya2 ape yang mak botak buatkan?
mak botak kononnya terpk kalau anaknya botak berbogel
kat atas pokok dapat RM50
kalau dia yang berbogel mcm anak dye mesti dapat lebih
dia pun dengan semangatlah buat benda same
tapi hasilnya hanya RM1
tahu kenapa..
coz pak imam uh terkejut semak byk sgt!!
hahahaha..

p/s : pisau cukur yang zaman dulu RM1 jer hahahahahaha~ hope kowang paham2 laaa~

0 comments: