Sunday, August 7, 2011

kicap oh ketchup

heheheee~

kicap vs ketchup

alek keje tewus bukak blog usha muka buku
bukan sal blog or sal muka buku
tapi 
pasal english education
hahahahahaha~

LOKASI KEJADIAN : TEMPAT KEJE AKU
WATAK UTAMA: KAWAN SEPERJUANGAN AKU
WATAK TEMPIAS : SUPERVISOR AKU a.k.a ABU
PENERBIT : PEMAKAN SUBWAY

(watak aku?? aku xde dalam watak,aku juz penonton setia yg menjadi tukang gelak)



ks : hye sir..boleh saye tolong?
ps : ermmh what special today?
ks : ahad??? oh yer chikent teriyaki sir..
ps : okey give me that one..
ks : half or fullong??
ps : half...
ks : roti ape sir?
ps : hearty italian..
(ks atau kawan seperjuangan aku tadi pown buatler seperti pemakan subway uh mintak)
ks : nak toast ke?
ps : what?
ks : emmh..toast..toast (sambil tunjuk kearah toaster)
ps : oooh..toast..no,no i want fresh....
ks : fresh??? oke oke...
ps : vegi???lettuce,tomato,onion thats all...
(ks ak uh pown susun ler sesayur yg dimintak oleh ps uh dengan penuh gigih sambil beraksi bergaya)
ks : sauce??
(kat subway kteowg ade mcm2 sos antaranya mustard,cili sos,bbQ,thounsand island,mayonis,dll...)
ps : i want ketchup....
ks : kicap???? abu !!! kat blakang ade kicap x??
abu : kejab,aku cari...beb! xdelaaaa...mane ade kicap kat subway ni~
ks : sorry sir no kicap...
ps : no..i want ketchup..kechup..
ks : adess~ pak arab ni...aku dah gtaw xde kicap nak kicap jugak!! ( ks bebel sesowang)
     sorry sir no kicap..finish sir kicap abes,finish...(sambil buat gaya xde gune 2,2 tangan)
ps : emmh i want ketchup..that ketchup..(sambil tunjuk tangan kearah sos yg sentiase kami pastikan tersusun kemas konon nk cakap kteowg ni buat keje ngan bagus ler hahahahaha)
ks : abu!!! cer ko datang sini cakap ngan pak arab ni..payah bebenor dye nak dgr cakap aku!!!
abu : yes sir can i help you?
ps : oh young man...i want ketchup for my sandwich..
abu : ooooh..ketchup~ oke oke.....
(abu pun siapkan laa n pemakan subway uh pown berlalu..ape lagi pecah perot r kteowg gelak..hahahahaha)

p/s : memanglah bahasa melambangkan bangsa tapi kena gak ler bek tahu sal english education ni kekawan law x jadi ler mcm kawan seperjuangan aku ni....beb sorry post citer ko kt sini aku bkn nk malukan ko tapi nk share ngan kekawan.jgn marah erk beb fames ko jab :) 


0 comments: