Tuesday, April 10, 2012

xperlu ada tajuk~


hi reader
dah lama gak aku xupdate pape kt blog aku
bukan bz
bukan xde idea

TAPI
aku memberi ruang kepada yang lain hahahah
(ayat nak poyo jer)

post kali ni

tentang PERSAHABATAN tentang PERHUBUNGAN
bermula dari kiri gambar diatas

dikenali sebagai KENINGTEGAK pada muka buku dia
aku dah hidup dccnya selama

1tahun 7 bulan 1minggu dan 5 hari
dia seorang yang selalu ada dcc aku sejak dia memilih aku untuk jadi pasangannya
tipu kalau aku kata aku selalu bahagia
sebuah hubungan yang normal lagi sweet 
kami pasangan yang selalu gado2...tapi xkan kemana
walau cara gado mcm nak bercerai berai
perangai kami bagai langit dan bumi susah cari persamaan
kebaikkan dia aku sanjungi keburukannya aku harungi
kerana aku
mencintai keburukannya sebelom aku mencintai keindahan dirinya

2nd dikenali sebagai ZOULMUNCHETT
aku kenal dia lebih lama dari aku mengenali bidadari aku
perkenalan dari laman maya bawa ke detik 
perjumpaan aku 1st time aku jumpa bidadari merupakan date pertama kali aku jumpa ngan zoul
she call me atox? bukan kerana tua
tapi kerana panggilan yang dah terbiasa di myspace bawa ke muka buku
sampaila sekarang :)
perbagai halangan dalam perhubungan kami
salah faham,fitnah,makian
adalah benda biasa bila kiter dan bebetol memahami
tapi bila saling memerlukan ianya semakin utuh dan aku bermohon 
perhubungan yang terjalin ini akan kekal...
walau aku xselalu ada dcc dia seperti mereka2 yang lain aku selalu 
bermohon akan kebahagiaan dia
aku tegas bukan aku garang
aku marah bukan aku tak sayank

3rd MIZA OMAR nama muka bukunya
adik aku lain mak lain bapak :)
dia,adess igt dia pening kepala aku
KENAPA kau ikot perangai aku yang tak elok?
kami punyai beberapa persamaan yang aku rasa xpatut diperturunkan :)
aku kenal dia masa aku di CAHAYA
perkenalan pertama membuat aku malu
kerana DIA meneyksikan diri,dan aku xboleh tengok org yg xdikenali sexcy aku malu :)
kebudak2kan dia kadang membuat aku selalu mengalah
kekasaran dia membuat aku sedar hati dia sangat lembut
tapi 
setiap perhubungan akan ada salah faham dan pergaduhan
seperti kata aku
aku akan cuba menyayangi keburukkan seseorang itu sebelom aku 
menyayangi diri seseorang itu

last SYARK aku xmampu nk sebut nama penuh muka buku dia
bagi korang kenal dia korang akan tahu
seorang emo sensitif suka dipanggil comel
hehehe :)
aku kenal dia sama waktu aku kenal miza
perkenalan aku ngan dia sgt membuat aku berfikiran negetif tentang dia
EMO,kawan pada seseorang yang MENFITNAH aku,Player
oooohooo
aku terlupa pesan mak aku
jangan menilai seseorang itu tanpa mengenalinya
alhamdulillah aku kuat dengan prinship aku
"mungkin dia mcm uh bersebab setiap orang ada wataknya berlainan perasaannya"

rasanya dah cukup panjang..walau xpadat dan penuh xindah dan istimewa
terima kasih korang kerana hadir dalam hidup aku
dengan sikap,perangai,gaya,cara
korang yang pelik,pelbagai,memeningkan
tapi
MEMBAHAGIAKAN 
aku :)

p/s: aku mencintai mereka bukan sahaja kerana mereka mencintai aku kerana aku merasakan aku bahagia apabila aku mencintai mereka..sejauh mana perhubungan ini...bukan pada tangan aku atau mereka..namun aku berdoa perhubungan inii kekal sehinga ke pintu JANNAH amin ~

4 comments:

kEniNgtEgAk eCahUruHara said...

<3

jaykasanovarambuttegak said...

hehehhe <3 <3

gadesyo! said...

.. wahh .. gfrenz kiter si ZOUL MUNCHET pon ader :) .. anyway , nice entry .. suker bacer neyh .. kalao la kawan-2 kiter cam kawan-2 awak an best .. :) ..

jaykasanovarambuttegak said...

hehehehe...insyaAllah ada tuh renung2 pk2 bebetol :)