Tuesday, July 3, 2012

K.A.R.M.A

maaf  lama xupdate blog aku ni..
walau xde sape yang ternanti aku update blog
hehehe~


PERCAYAKAH KORANG PADA KARMA

Atau bagi umat islam TAKDIR(lebih sesuai)


PADA MULANYA AKU SUSAH PERCAYA PADA TAKDIR 
 OR KARMA

tapi bila lepas satu-satu benda berlaku didepan mata aku 
mula percaya
setiap apa yang kita buat sama ada

kita akan mendapat balasannya

dah lama aku nak post pasal KARMA 
tapi harini perkataan karma tuh asyik terpampar di screen 
xkira aku bukak page memanapun

xde ape yang aku nak share sebenarnya
cuma

setiap balasan yang kita buat sama berniat baik 
atau tidak INGATLAH ianya pasti kita lalui

sebab aku pernah terbaca satu artikal 
"tidak akan meninggal seseorang itu sebelom dia melakukan kesilapan sama yang pernah dia lakukan(fitnah) pada orang lain.

p/s : pendek dan padat tapi hope dapat kita renung2kan bersama :)

2 comments:

she is meeza said...

“Sesiapa yang menghina seseorang kerana dosa yang pernah dilakukannya, maka ia tidak akan mati sebelum melakukan dosa tersebut.” - hadis Rasulullah s.a.w. and betullah mcm kau cakap. even kadang2 kita cakap niat kita baik, tapi betul2 baik atau tak, itu Wallahualam lah, antara dia dgn Allah. :)

jaykasanovarambuttegak said...

:) hah yang tuh laaah..ayat tuh laa aku lupa hehehe :)