Tuesday, October 19, 2010

tetiba jew!!!

waaaaaaaaaah date hari ni sangat cantik 20102010
hurmmm
kena buat benda bermakna ni hahahaha..

sebelom uh aku citer pew yg aku buat malam tadi dulu..
balik keje..
di dalam bas..

zora : ddy kite nk g mana ni?? terus balik or what?
aku : balik terus laa nanti mandi2 kua mlm ni an ade fulatsal..
zora : hurmm oke...

"bla..bla..bla.." bkn merepak tepon aku nya tone da..

aku : hello,hah sis nape??
sis : korang katner?
aku : kat tas bas nape?
sis : xde ape igt nk suruh korang angkat barang..barang banyak ni..
aku : kiteowg bawu nk sampai mcd ni.
sis : hurmm xpelaaaa

zora : nape sis kol?
aku : dye nk soh angkat barang,barang banyak katanya..
zora : hurmmm
aku : eby xrase ke sis uh lain skng hurmmm ddy ase mcm nk move out jew..
zora : entah laaaa.

sampai umah..
aku tengok pintu terbukak sis ngah kemas brg yg dye beli..

sis :jay turun bawah angkat beras kt lam keta.
aku : kunci mana?
sis : ngan ina.
aku : eby mintak kunci ngan kak ina..
zora : kak ina lam toilet..

da dapat aku turun laa bek kunci,
hurmmm masa uh aku dpt tgok muka ina mcm xsuka aku.
macam ade yg xkena jew kat uma uh.
sis pun mcm lain..tapi xlist dye ckp gak ngan aku...dye kadang oke kadang x..
entah laaaaa.
aku tgok zora sebok tolong sis,ina dgn hal dye aku pun xtaw watpew aku on9 laaa
terbaca 1 komen status...yg sis post..

Lily Hafizah Hassan hahahaha...alasan yg xde makna...
dua2 sakit perut r...
org lain pun tekanan jiwa gak...agak2 r..
mmg tak bole trima da....
kalu hidup dgn alsan...alsan...alasan...yg tak masuk dek akal...
Monday at 23:01 ·
Jay Kasanova Setupid sis : cakap laa nk cakap ape pown... hurmmmmmmmmmmmmmm
yelaaa sis jay hidop dengan penuh alasan... :'(
15 hours ago ·
Lily Hafizah Hassan mmg tak elok kalu hidup penuh alasan....biar alasan yg rasional n logik k...sume org ada perasaan n kita bkan hdup seorg diri....byk hati kena jaga selain hati sendiri....
12 hours ago ·



akupun xtahu ape yang ngah terjadi kat uma uh skng..
mybe aku buat salah kalau yer sebagai kaka tegurlah..
hurmm xpelaaa..aku ase jalan terbaik aku cari umah lain and move out jelaa
lagi pun aku bukan sesape bagi dye..

hurmmm ngah aku melamun tepon aku berbunyi ag..

bos : ajay u kat mana?
aku : kat rumah laaa bos..
bos : u siap2 pegi itu ampang point tgu i dekat sana..
aku : oke3...

perh hampir terlupa yang aku ade futsal..
sebbek bos aku kol..
ape lagi aku siap2laaa..
sebelom kuar aku gtaw sis..
biarlaaa dye xnk bek tahu xlist aku bg tahu..
hormat..aku da anggab dye mcm kaka ak sendiri..almaklumlah aku ni xde kaka..

main futsal at seksyen 14..pj
dalam kol 2pagi baru balik perh penat giler..
da lama badan aku xkua peluh..
penat yg amat..hahaha yg penting menang n enjoy lupe semua kekusutan kt pale aku ni..
pai umah bukak pintu,mood aku terus down..ase terasing ase macam kusut sangat..
ase macam owg xsuka jew aku dok situ kalau yer bagitahu jelaa..
astarfirullahal'azim..semua ni perasaan aku je kot..tapi naluri aku kuat mengatakan begitu..
aku masok tanpa menunjukkan pape kemuskilan..aku mandi,tengok mcj,update status fb kai fon..mcj ney sampai aku tertido..

pagi..

jam tepon dah berbunyi tandanya aku terpaksa bangun walaupun aku xmahu..
huhuuhuuhu kerja..adess sakit segala urat saraf aku..

aku : eby bangun laaa da kol bpe ni..(aku mengejotkan zora tnpe membuka mata aku)
eby : bawu kol 8.40am la edy..
aku : bangun laa eby da lambat..

aku menyambung tidur aku..xmampu aku nk bukak mata.baru je nk pejam kan mata..

zora : edy bangun..da lambat da ni da 9.30am da pun edy masok keje kol 10am..
aku : mcm besa 5minit..sambil angkat tangan sebagai isyarat hope dye paham.

akhirnya aku ngalah bangun ngah lemahnya dibantu oleh zora..
aduyai penatnya..tgu bas ni punya laa lama..
naik bas ape lagi aku sambung laa tido..hahahaha..
tibe2 tepon aku berbunyi..bukan kol msj daaaa..

"mownink sweetheart.doa ney smoge bby lbeyh hepy n tenang hri neh bbnding smlm.dikelilingi oleh kwn2 yg menyenangkn.sume urusan hr neh dpermudahkan,dilingdungi bencana,diredhai n diberkati Allah spnjng hari.Allah xkn uji seseorg itu jika dye xmpu hadapinya.....

amin..xsangka ada gak yg mendoakan aku hehehe terima kasih yer...
aku hope mcm 2laa hope 20102010 akan mengubah segalanya amin...


1 comments:

L-A-R-A said...

bkan tak suka but u should undrstand my situation rite now...i need rest n xnak fikir apa2 lagi...sis ingt masa sis kt spital korang settle kan brg2 nk pindah at d end sis jgak yg selesaikan sndri...kemurungan n kemarahan (kalu xpuas hati plssss see my DR AZHAR ZAIN yg dia akn trangkan segalanyer....WHY...?????) sis syg kt korg mcm adik sis sndiri tpi korg pikir blik apa yg da korg buat...nk duduk dgn sis biar mcm family susah sama susah n senang sama senang...ingt masa sis pindah mana korg...??? keje...??? dari pagi smpai mlm....??? knapa sebelum ni bole je blik awal or lari sana sni excuse mcm2...??? sbb susah kan...kena angkat brg ke..??? mcm tu ke...?? masa kak ina pndah korg tido kenapa....??? sbb penat layan dorg dari melaka...intertaint sekejap pastu balik tido xleh ke...pastu bge alasan sakit perut...aikkk...semalam sakit perut leh plak jumpa kawan2 pastu blik pagi tido smpai kul bape plak...??? now bkan korg yg xperlukan sis....kalu korg perlukan sis buat sesama k...so,....TELL ME...??? sapa sis dgn korg sbenarnyer...xde makna...kwan2 korg agi yg baik n bila susah akn tolon korg ...pikir la sndiri...sis xnak ckp byak2 lebih baik sis diam jerr....i'm tired...sis agi jdik tak sihat...mmg luaran sis nmpak sihat tpi dalaman sis ada korg selam...otherwise xkan sis kena tahan lama kt spital tu...ingat sis suka ke n sis tak mnta pun nk jdik cmni....ada korg pikir yg sis ni tak sihat n perlukn korg....mana perginyer PRIORITY sis...bab kak ina tu sis xtau n dia xpenah plak bitau xsuka sesapa pun...i know my sis better than u all...dtg je jumpa kak ina tanya dia...kata lelaki kenapa takut n tak hero...kak ina tggu je jay dtg n ckp dgn dia...mungkin ada menda yg entah la dia pun xckp dgn sis....settle la sndiri....tq