Monday, January 10, 2011

remaja

oh ho!!!
tibe lak isu remaja hehehehehe
aku da 23..remaja lagi ke erk??
huemm ni bukan isu umur tapi ni sal remaja
bukan dak2 remaja tapi ni hah!!



















pasal buku ni..
dulu zaman sek aku mang
akan pastikan tiap bulan aku akan beli,
mesti korang pown ad yg mcm akukan
setelah lama aku xmenyentuh buku
ni semalam aku
bace kerana seorng insan dah beli
so aku bace jelaa..
aku bace kat satu isu ni..
tetibe rase nk jadikan new post
almaklumlah da lame xupdate hoohohoho..

page 80/81
tajuk : huluran tangan pembuka peribadi.















mesti terpk2 bila bace tajok nya tu kan hurmmm
korang pernah terpk x care seseorg uh menyambut salam
uh boleh melambangkan peribadi org uh!!
hah!! bagi yg xbeli remaja or malas nk bukak buku meh sni aku
kongsi ngan korang.
ade 7jenis care sambut salam yg kite leh tahu org uh mcm mane..


jeng..jeng..jeng...

1.hamba dan acuh xacuh

org yg sambut salam acuh xacuh ni
dikatakan org yg xagresif,dan xsuka buat sesuatu yg bkal
menyusahkan diri dia,susah nk tlg org,suka ckp ikot sedap mulot,
xpandai jg haty
org lain,tp tetap ade kelebihan
iaitu : seorg yg berdikari,susah termakan hasutan,berpendirian tegas
sentiasa kelihatan ceria dan mempunya senyuman
yang menawan..

2.pandang muka dan bertatapan

seorang yg ikhlas dlm mencari teman
seorg yg jujur,suka menolong org
tanpa mengharapkan balasan
TAPI boros dan tidak pandai berjimat
apabila bebelanja.

3.tak pandang muka

seorg yg mementingkan diri sendiri
dan kurang sikap simpati,
seorg "perfectionist"
pantang ade yg buat silap mula laa melenting xtentu pasal
coz sentiasa mahu yg terbaik
sgt tegas,xsuka berkompromi dgn org lain
NAMUN mereka ni jenis org "dalam hati ade taman"
hohohoho..cepat tacin,sgt kreatif dan suka berimaginasi.

4.gemgaman erat dan mesra

seorg yg ikhlas dan bsikap optimistik
sentiase bersemangat dlm apehal pown.
kadangkala sampai bersemngat dlm mencampuri hal org lain!! ish2..
kebersihan adalah keutamaan!! KELEBIHAN suka epykan org lain
kadangkala dye sering jadi tumpuan kwn2 tok jd tmpt share problm
b;sikap terbuka n peramah TAPI sangat degil!!

5.erat diiringi goncangan

besanya mereka yg digelar "lelaki"suka
sambut salam mcm ni..mereka yg sambut slm mcm ni
dikatakan seorg jarang b'pk suka serkap jarang!
juga dikenali suka berjanji manis dari
ditetapi!!
TAPI xdelaa terok sgt
mereka sbenarnya
baik haty,seorg yg peramah,dan seorg yg xb'kira
rajin brusaha untuk capai ape yg mreka nk!
NAMUN mereka ni keras kepala! b'pkran kolot!
apepun mereka ni bertanggung jawab dengan ape yg di amanah kan pada dorang!!

6.erat tanpa goncangan
t
seorg yg suka berahsia
jgn haraplaa dapat korek rahsia
dorang ni dgn mudah hohoho~
ini kerana mereka gak seorg yg xsuka
bercakap @ erti kate lain pendiam laa
dan lbh suka hidup dlm dunia sendiri
suka pentingkan diri sendiri
xsuka melakukan pekerjaan secara berkumpulan
erti kate lain suka buat keje sorg2..
1KELEMAHAN mereka2 mereka terlalu berserah
pd takdir tnpe mahu berusaha untuk capai sesuatu
tak suka bertanya walaupun xtaw
bodoh sombong hurmm susah2!!
TAPI mereka ni sgt romantik dan pandai bercinta.

7.tangan berpeluh

seorang yang sentiase dikuasai perasaan was2
dan xyakin pd diri sendiri
cepat menggelabah @ xsenang duduk jika ada sesuatu terjadi
TAPI seorg yg berjiwa seni dan suka sesuatu yg abstrak.

hah sekian suda...7 jenis care sambut salam
agak2 korg2 ni mcm mane hohohoho
lepas ni boleh laa test2 kat kwn2
hahahahaha tapi jgn laa sampai 2,3 kali nk bersalaman
kan lain lak yg dpk kan hohohohoho..
aku buat type ni abes short law nk detail
leh tgok at majalah uh hohohohohoho

0 comments: