Friday, December 9, 2011

terjaga dari lamunan

hi..
all reader atau hye semua pembaca blog saya
xkisah lah yg setia membaca tiap kali saya update
atau kebetulan terbaca atau tibe-tibe teringin nak baca
:)

"terjaga dari lamunan"
mcm lirik lagu kan? hehehe lagu apa xtahulah
coz rasa-rasa jer@ agak-agak jer

mcm terlalu awal nk cerita sal citer tahun ni
awal ke? today dah 10/12/2011
lagi 20hari masuk 2012
tahun ni macam-macam jadi kat aku

patah hati
sakit hati
makan hati
 itu bab hati belum bab lain lagi

macam-macam orang aku jumpa
ada baik :)
ada buruk sikapnya :(
ada yang ada baik ada buruk :) :(
macam-macam

nak soal pasal orang ni xhabis leh naik gila aku
dan lagi satu aku pun bukan sempurna tok bercerita tentang seseorang
yela..sekali aku ngata orang beribu kali orang kata aku
walau mungkin aku diam
aku membisu buat xtahu,buat hati batu

seseorang pernah bagitahu aku
"manusia ni memang macam2 kalau kita xmenggangu kita akan digangu"
maksudnya
kadang2 kita diam kita xambil tahu
orang pk kita ambil tahu,kita ni apa-apa jelah
KENAPA
sebab manusia ni dicipta dengan akal fikiran
kalau yang jenis mengunakan akal
insya'allh sikap negatifnya terpelihara
tapi kalau yang mudah terpedaya dengan bisikan syaitan
paham-pahamlah apa jadinya.

berbalik pada tajuk
"terjaga dari lamun"

kenapa tetiber tahuk xleh bla mcm uh :)?
sebab aku tersedar,aku terjaga dengan kata DIA

"hidup di dunia ni sekejab jer,persinggahan jer,yang kekal adalah disana..disini tempat kita bawa bekalan kita disana nanti,disini tempat kita diuji sama ada kita kuat atau tidak,disini menentu dimana tempat kita disana nanti"

ya Allah tersedar aku yang aku terlalu leka
pk tentang masalah dunia yang cuma sementara
aku leka,aku mengeluh,aku merungut,aku kurang kesabaran

TERIMA KASIH :)

aku terharu
bila aku ditegur,semalam aku pk akan setiap kata-kata
yang keluar dari mulutnya dengan alunan nada yang buat aku leka mendengar
waah ayat sastera kan?
tapi betulla..aku tersedar

JADI
aku rasa aku xperlu kisah sama ada
orang benci atau suka aku
kerana disini hanya persingahan
orang nak caci atau puji
kerana itu sementara
orang nak menghukum atau menyanjung
kerana disana aku belum tahu

yang berhad untuk menilai setiap apa yang
aku lakukan disini hanyalah DIA (Allah S.W.T)

p/s : aku bukan insan yg baik tok berkata2 tapi aku just nk share apa yg aku rasa..yg layak menila kita hanya DIA yang maha mengetahui :)




4 comments:

HanyaDuniaKita said...

kadang2 kita kene kenal org lain untuk kita tahu siapa diri kita... kan kan kan

jaykasanovasetupid said...

betul.....gak uh :)

xanzevieraUNLY said...

2 thumbs up broo , i like ur statement...

jaykasanovasetupid said...

hehehehe terima kasih..